Bygguppdatering och hälsning från Ugi

HEEEEJ ALLA GOA!

Vi har just haft styrelsemöte och har en GO känsla inför 2020! Nya bygget planeras för fullt. För er som missat HAR VI NÅTT VÅRT MÅL (vilket vi gjorde i höstas). Dvs vi har fått in typ 700 000 kronor för att kunna färdigställa första fasen av bygget (det som krävs för att verksamheten ska kunna flytta). Därför är vi i full fart med att styra upp det vi behöver styra upp kring bygget. Det kräver massa tankeverksamhet såklart och mycket kommunikation med Josephine och WOPI.

Här kommer en liten hälsning från Uganda kring det som är mest centralt i vårt arbete – vikten av att stötta tjejer i deras förlossning:

”Most of the deliveries were normal, which is an absolute miracle for our kind of young and risky mothers. The few which were by caesarean section also went well. We had a case of Pre-eclampsia that was severe but thank God the mother’s life was saved…if it were not for this project, this girl would have lost her precious life. Today she is back to school, actually at University, amazing.”

Under 2019 har 17 tjejer kunnat bo på och få hjälp av The Fortress. Tack för att ni hjälper oss att fortsätta detta arbete.