68 000 på 2,5 månad – NU KÖR VI!

Ni vet väl om att vi håller på att samla in pengar till bygget av ett NYTT THE FORTRESS? Sedan starten av verksamheten har det varit tydligt att The Fortress behövs; hemmet har tagit emot fler tjejer än vad det finns plats för. Idag finns vi i ett hyreshus i centrala Kampala, men vill till egenägd mark. Detta skulle innebära en kostnadsbesparing i att slippa hyra samt bidra till ökad självförsörjning. Framförallt skulle det innebära att fler tjejer kan överleva sin graviditet. 
Marken där ett framtida The Fortress ska stå ägs redan av W.O.P.I. som nu arbetar tätt med en arkitekt och en jurist för att säkerställa att bygget ska gå rätt till. Hemmet kommer att byggas i två etapper, med en första etapp som gör det möjligt att flytta nuvarande verksamhet till den nya tomten. Kostnaden för den första etappen är 724 000 sek. Vi i The Fortress Sverige vill vara med och göra detta till verklighet. För det behöver vi dig!
När denna text skrivs, i början av februari 2019, har vi samlat ihop dryga 444 000 sek. Det är 61 % av vårt mål. TACK ALLA SOM BIDRAGIT TILL DETTA! Dessutom har vi ett samarbetet med en stiftelse som dubblar alla byggpengar vi får in, dock endast fram till 31e april i år. De har även ett tak på totalt 250 000 sek, vilket innebär att vi har 68 000 kvar att samla in. Lyckas vi har vi fått maximal utdelning av stiftelsen och når 80 % av vårt totala mål. Det är stort. 
Så. 68 000 sek fram till 31e april.Det klarar vi tillsammans! Vill ni vara med på denna slutspurt?? SWISHA en byggpeng till 1231218064 eller kontakta oss på info@thefortress.se för mer info. Vi kommer att räkna ner varje hundralapp! 

Du blir uppdaterad om projektet här på hemsidan, eller via våra sociala medier – och eventuellt kommer det finnas möjlighet att åka ner till Uganda när väl första spaden sätts i mark! 

Glad ordförande, verksamhetsledare och kassör på besök på nya marken!