22 900 SEK – TACK Masthuggsgunget!

För en vecka sedan vaknade vi upp till siffran 19 079. Nittontusensjuttionio. Det var Masthuggsgänget som drog ihop de siffrorna – toppat med hundratals goa människor, tiotals goa band, tre goa ljudtekniker och tja, 40 yoga-lovers. Folket swishade, de la pengar i en vit enorm crème fraise-burk, och tillsammans kom vi upp till 19 079 kronor. Dessutom köptes det smycken, väskor, kuddfodral för ca 3900 kronor. Och en av er valde också att bli månadsgivare.

För oss är detta en jättesumma. Den räcker till mycket och är i dagsläget väldigt behövlig. I Uganda stiger nämligen priserna. Sockret är dyrare, vattnet och elektriciteten likaså. Verksamheten vi stöttar behöver mer pengar från oss, samtidigt som vi i Sverige kämpar med att få in tillräckligt så att vi går runt. Det går, nätt och jämt. Vi har inte de fetaste marginalerna och därför behöver vi alla bidrag vi kan få. Och därför är initiativ som Masthuggsgunget ENORMT viktiga för oss. För det gör skillnad.

Likaså vill vi lyfta två kvinnor i sina bästa år, som i slutet av maj drog in 17 150 kronor genom att låta alla deras 60-årspresenter omvandlas till pengar märkta The Fortress. En gest som innebär dryga tre månader av stabilitet och trygghet för vår verksamhet i Kampala. Ulrika och Anette – NI ALLTSÅ!

Om du som läser detta har någon idé på liknande insamlingsprojekt så får du mer än gärna kontakta oss. Dra i så fall iväg ett mail till info@thefortress.se och välkommen att göra skillnad 🙂